Архива за категоријата: Програмирање

Programming, Програмирање

Hungry? – Discover local places to eat

icon

 

Hungry? suggests you the nearest places where you can have your meal. From the vast variety of nearby Foursquare destinations, choose your place of interest by referring to top tips and ratings. Hungry? is your everyday navigator to the tastiest food around.

It’s simple and very easy to use, just open the app and roll the dice to get the next place in radius of ~2 kilometers.

It looks pretty awesome!

hungry5hungry2hungry1

Application launch date is 12.03.2014.

en_app_rgb_wo_60

Gradle рецепти 1: Google Play Release

Откако ќе го прочиташ ова ќе може да направиш верзија од твојата апликација спремна за објавување на Google Play за помалку од 20 секунди. Крајниот резултат е .zip датотека која содржи APK и mapping.txt датотека за proguard. Бидејќи работите ги сакам чисти и ако е можно со една команда, zip датотеката автоматски се архивира во “public-builds” во проектот. (#protip оваа датотека може да ја ставиш под Dropbox за комплетно уживање)

gradle-google-play-1

Читај повеќе

Дискусија на тема: Брендирање на мобилна апликација

Сценарио: Вие сте сопственик на бренд со име MojotBrend и имате потреба од мобилна апликација. UX и UI тимот за вас има спремни дизајни за двете најголеми платформи Android и iOS.

Ова е вашиот бренд:

mojotbrend

Читај повеќе

Алатки за Андроид програмери 2

Во 2012-та Ви напишав блог пост за алатки кои може да ги користите за да ви го олеснат животот (програмерскиот), време е да се надополни листата затоа што многу работи се смениле од тогаш. Дел од алатките во претходниот пост уште се корисни и ги користам и денес, дел сум ги заменил со нови и подобри. Тогаш и сега Ви споделувам само алатки кои лично сум ги користел во реален проект или сум му се посветил да ги тестирам, што значи сите алатки се одобрени од мене 🙂

zuberotapp

Читај повеќе

Слушам, сакаш да програмираш Андроид

Јас ќе ти помогнам зошто 4 години професионално се занимавам со изработка на Андроид апликации. Во продолжение ќе прочиташ текст кој ако го напишеше некој кога јас почнував да работам Андроид ќе ми заштедеше многу време.

anddev

Читај повеќе