Архива за категоријата: Хардвер

Xiaomi Mi3: разбивање на митот за кинеските телефони

Пет секунди, толку се доволни за да се заљубите во Xiaomi Mi3. Денес ќе ви раскажам како поминав една недела со Mi3 без Nexus.

mi3001За тест го одбрав црниот мат модел (доаѓа и во металик сребрена и во сјајно бела боја).

Хардвер

Кога прв пат го зедов во раце телефонот веќе ми беше јасно дека се работи за одлично избрани материјали за изработка и цврсто и симпатично куќиште. Комбинацијата на сјаен преден и мат црн заден дел ви дава чувство дека во рака држите телефон кој по слободна проценка би чинел дупло од тоа што ќе го платите за овој модел. Правите агли иако делуваат грубо се лесно прифатливи во секојдневната работа и носењето на телефонот во џеб. Порано или покасно пет инчните екрани ќе бидат минимална големина за паметните телефони, па така ќе треба и ние да се прилагодуваме.

Прочитај ја целата рецензија

[Tест] – Android SmartTV Box MK809 Quad Core

Оваа недела имав одличен уред за тестирање од KupiOdDoma.com се работи за Android Smart TV Box, кога го добив уредот знаев точно во кои делови треба да го тестирам бидејќи два месеци го користам послабиот брат MK808. Пред да скокнам да деталите околу уредот, да ги видиме техничките спецификации на хартија:

MK809

 

Прочитај ја целата рецензија за уредот