Архива за авторот: MedoDimoski

[Рецензија] Студени Бранови

Здраво програмери, дизајнери и Андроид ентузијасти.

Јас сум Медо, имам блог и веќе неколку години изработувам Андроид апликации.
Со колегите ја отворивме Андроид Македонија заедницата на G+ (продолжение на @AndroidMK) каде што ќе можеме да ги споделуваме нашите искуства и идеи. Чекираут!

Периодично ќе пишувам на блогов рецензии за македонски апликации, бидејќи сакам да се издигне квалитетот, да се зголеми видливоста и употребливоста на оние кои има локална димензија.

Почнуваме со првенчето на @AjTiMikson наречено Студени Бранови.

Прво да ти честитам што си направил бесплатна андроид апликација со содржина релевантна за нашите простори. На прв поглед иконата изгледа одлично иако не се чита целиот текст на насловот на повеќето уреди. Стартот е солиден со интересна анимација додека се вчитуваат ресурсите. Остатокот од коментарите преку екраните од апликацијата:

1

Читај повеќе