Новогодишни понуди 2014/2015 @TMobileMK @VipMK @OneMK

#КраткаХорорПриказна ми е секогаш кога ќе треба да си одберам нов пакет за продолжување на договорот. На ТВ реклама понудите изгледаат симпатично до моментот кога ќе одите на сајтот за да се информирате повеќе. Мене ми е најлесно да ги извадам работите што ме интересираат од пакетот да ги напишам цените и да споредам па да донесам одлука. Истото го направив и пред две години, одлуката тогаш падна на @OneMK годинава искрено уште не знам чиј број за грижа на корисници ќе ми биди во Favourite.

Еве го мојот поглед на пакетите  (само СИМ картичка):

ponudi-2014-2

 

Оргиналните понуди:

Што им фали?

  • Vip MK: Поголем интернет сообраќај, 500MB не е доволно во Vip Free+ L. Поголема видливот за Vip 666 на сајтот.
  • One MK: 4G
  • T-Mobile MK: Поголем интернет сообраќај, 500MB не е доволно во Play Start. Бесплатни СМС пораки во пакетите или можност за замена на дополнителните сервиси со СМС пакет.

Заклучок: Во споредба со цените пред две години добиваме повеќе за повеќе пари, меѓутоа квалитетот на услугата е под ценовната оправданост на пакетите кај сите оператори.

Надополнето: Сум ја пропуштил Vip 666 понудата, не успеав да ја најдам сам на сајтот ми ја посочија од Твитер