Архива за месец: јануари 2014

[Надополнето] – LetsFundIt може да успее, ако сакаме

Не е платен пост, не планирам да Ве убедувам сакам само да ја споделам мојата визија. Ваше е дали ќе прифатите нешто од моите гледања на нештата. Во саботата беше презентиран LetsFundIt, како и со се друго така и со ова одма се крена прашина околу сервисот, па имаме поделени мислења ќе успее или не и дали воопшто сме спремни за ваков сервис. Одма да разграничиме јас мисалм дека ќе успее и дека сме спремни и зрели за ваков тип на финансирање на проекти.

Во една реченица:

Краудфандинг е процес на собирање на средства од многу единки кои се расположени да вложат мали суми на пари за вашиот проект.

crowdfunding

Читај повеќе

Socialspot, друштвена мрежа за среќни тимови

Постои само еден услов за тимот да биде успешен, тоа е да соработува и да се надополнува меѓу себе. Socialspot е сервис за кој сум сигурен дека позитивно ќе го размрда вашиот тим и организација.

ss

Читај повеќе

7 места во Скопје со над 10 000 чекирања на 4sq и како да го искористиме потенцијалот

Мене ми е секогаш интересно да знам некакви бројки за тоа колку многу корисниците ги користат мобилните телефони додека се излезени. Си поиграв малку со јавното API на Foursquare и бројките што ги видов позитивно ме изненадија па решив да ги споделам. Она што можам да го заклучам е дека имаме активна заедница на 4sq корисници кои редовно оставаат коментари и предлози на местата каде што излегуваат.

fourscquare

Читај повеќе

Слушам, сакаш да програмираш Андроид

Јас ќе ти помогнам зошто 4 години професионално се занимавам со изработка на Андроид апликации. Во продолжение ќе прочиташ текст кој ако го напишеше некој кога јас почнував да работам Андроид ќе ми заштедеше многу време.

anddev

Читај повеќе