Архива за месец: ноември 2013

[Надополнето] – Интернетот на @TMobileMK и @OneMK

Тестовите се направени на седум сервери од speedtest.net на ден 04.11.2013 околу 12:30 часот. Тестовите се извршени на два Nexus 4 телефони. Сите детали ги имате на сликата, две работи можам да заклучам од ова:

  • За @TMobileMK не важи “плати па клати”
  • А @OneMK мора да преземат нешто со upload
Интернетот на @TMobileMK и @OneMK

Интернетот на @TMobileMK и @OneMK

Сцената не тестирање беше следна: Сендвичара ЛапЛап (близу Форца) на отворен простор со два идентични телефони на различен оператор. 

[Надополнето 07.11.2013]

Еве ги мерењата на различни сервери во истото сценарио и истата локација три дена потоа:

Интернетот на @TMobileMK и @OneMK

Интернетот на @TMobileMK и @OneMK