Genymotion 2.0 и Google Apps

Genymotion, одличниот емулатор за Android доби нова надградба на верзија 2.0.0 (2.0.1) меѓутоа додека не се договорат со Google околу Google Apps виртуелките доаѓаат без инсталиран Google Play и други благодети од gapps.

https://plus.google.com/+GenymotionEmulator/posts/jNF8Kwu5p1c

За мене Genymotion има вистинска вредност само доколку ги имам инсталирано gapps, она што е интересно во постот погоре е дека сега има опција “drag & drop” која може да прима и .zip датотека. Епа ако е така тогаш за да инсталирате gapps доволно е да одите на http://wiki.cyanogenmod.org/w/Gapps да си го симнете пакетот и со drag & drop и еден рестарт да добиете gapps на Genymotion 2.0.

geny2-001

geny2-002 geny2-003 geny2-004 geny2-005 geny2-006