Genymotion

Андроид емулаторот од Гугл е чиста 0 (нула) ама зато Genymotion е убавата страна на користење на Андроид емулатор. Лесно се интегрира со Eclipse и Android Studio (за ова ќе ви треба додаток кој може да го симнете од сајтот).

Како го користам?

Обично ја инсталирам сликата за Galaxy S4/HTC One/Xperia Z (бидејќи ми се некако најнестандардни)

И ги тестирам ресурсите од проектот на кој што работам, односно дали апликацијата изгледа добро во сите групи на уреди (ldpi, mdpi, hdpi, xhdpi и xxhdpi)

@MajaVojnoska ме научи дека овие се главните групи кои треба да ги опфатам:

ldpi – 240 x 320 | 120 dpi

mdpi – 320 x 480 | 160 dpi

hdpi – 480 x 800 | 240 dpi

xhdpi – 1280 x 800 | 320 dpi

xxhdpi – 1920 x 1200 | 480 dpi

За да ги поставите овие вредности, одберете Settings на уредот

genymotion