Архива за месец: декември 2012

Новогодишни понуди за ~500 ден.

Седнавме со  @lannannanna да прајме математика за понудите на операторите и да видме кој оператор да го фатиме за постпејд.

Сите нешто гратис, сите нешто неогрничено, сите имат најбрза мрежа, најбрз интернет, неодоливи понуди, се вртиме наопаку, разговараме, честитаме, абе чуда!

Ете ќе ја споделам математиката со вас.

 

*Пресметките не се од операторите. Ако негде нешто е утнато бујрум во коментари. Бројките се лични гледања на нештата за количината на повици, SMS и интернет.

Од ова шо го гледам во табелата, ако го одберам пакетот на One грубо преведно тоа би звучело вака:

 

 

Дедо Мраз, ако го прочиташ ова те молам напрај уште еден оператор шо ќе има мрежа како на TMobileMK, интернет како на OneMK и цени како на VipMK. Фала

Корисни Google+ профили поврзани со Android

Знам, знам … знам дека е sausage fest ама ако сакате да бидите во тек со Андроид случувања едноставно мора да користите Google+, тука се сите гикој од Google и креаторите на најпознатите алатки и библиотеки кои ги користиме секојдневно. Не се само програмери има и дизјанери, UX експерти и слични профили.

Ако имате некој плус, бујрум во коментари.